Culegem ceea ce semănăm!

Ionel Popa

Comuna Ivești din județul Vaslui, reușește prin meritul conducerii, în frunte cu primarul Nistor Dumitrache, să acceseze fonduri nerambursabile pe Măsura 322 din PNDR 2007-2013, proiectul având valoarea de 2,5 milioane de euro. Proiectul a fost implementat cu succes încă din 2012. Unul din obiectivele de investiții care mie mi-a plăcut foarte mult a fost un cămin cultural dotat cu instrumente muzicale și costume populare. Scot în evidență această investiție deoarece ne demonstrează atât de bine adevărul unei zicale de-a noastre: „Culegem ceea ce semănăm”. După doi ani în Ivești funcționează un ansamblu folcloric deja renumit la nivel național: Rapsozii Iveștiului.

Practic, Primăria având dotarea corespunzătoare, a solicitat sprijinul profesorului Aurel Spătaru pentru a duce la bun sfârșit intenția acesteia de a înființa ansamblul.

??????????
Diplomă de excelență acordată de Asociația „SOLIDAR” d-lui profesor Aurel Spătaru cu ocazia zilei de naștere

Profesorul, foarte talentat și devotat profesiei, a selectat copiii și i-a învățat să cânte la cele zece categorii de instrumente din dotare. A ieșit o minune de ansamblu!

??????????
DSCN2850

Salba de trofee și diplome obținute de ansamblu în doi ani de activitate

Precizez că acest ansamblu s-a înființat pornind de la zero! Copii care dacă n-ar fi existat căminul cultural și-ar fi petrecut vacanțele în colbul satului, au devenit artiști, cântând și dansând pe multe scene ale țării! Unii dintre ei cu siguranță vor merge mai departe pe calea consacrării, alții poate vor abandona, dar cu siguranță își vor aminte cu plăcere de perioada din viața lor cât au făcut parte din ansamblu.

DSCN2839-1

Echipa ce poartă grija ansamblului

Cei ce se ocupă de ansamblul îi vedem în fotografia de mai sus. De la stânga la dreapta sunt: prof. Aurel Spătaru-instructor, Bejan Mircea-secretarul comunei, Nistor Dumitrache-primarul comunei și George Forcos Palade-directorul Căminului Cultural „Georgeta Ioan”.Îi felicităm pentru rezultatele excepționale obținute și le dorim noi succese!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s