Crăciun pentru toţi!

Dragi prieteni, vă trimit acum un mesaj din calitatea mea de preşedinte al Asociaţiei “SOLIDAR”.

Constatăm că la nivel mondial violenţa este în creştere. Efectul este devastator! Multe victime nevinovate mor în atentate, alţii se prăpădesc în războaie şi mult mai mulţi zac prin spitale în urma rănilor suferite. Care o fi cauza acestor evenimente de nedorit? Fiecare parte are o motivaţie! Toţi cred că au dreptate. Asta înseamnă criză. Un lucru e cert: soluţiile adoptate care au la bază tot violenţa, fac mult mai mult rău, determinând escaladarea conflictelor cu consecinţe din ce în ce mai nefaste. Vedem populaţii întregi speriate, vedem sute de mii de refugiaţi ce-şi părăsesc ţările pentru a se salva. Găsim răspunsuri, dacă vom căuta, la înţelepţii planetei noastre:

“Pacea începe acolo unde se termină ura şi lăcomia. Lumea nu poate fi schimbată cu violenţă, ci numai cu inima.” Phil Bosmans

Acest citat spune totul!

Noi, românii, avem un proverb înţelept: “Cine seamănă vânt,culege furtună”.

Iată ce spune Stephen Hawking, considerat cel mai inteligent om al planetei: „Calitatea umană pe care aș vrea să o consolidăm este empatia. Ea ne aduce într-o ambianță plăcută și iubitoare.”

Ţinând cont de cele de mai sus, vă invităm pe toţi să profităm de Spiritul Sărbătorilor de iarnă pentru a crea şi consolida empatia! Avem în decembrie două sărbători ce ţin de tradiţia creştină, respectiv Moş Nicolae şi Moş Crăciun. Nu există copil să nu se bucure de un dar primit în aceste zile! Chiar şi adulţii sunt pătrunşi de Magia Crăciunului! Aţi simţit privirea unui copil care este surprins cu un dar? Este ceva nemaipomenit! Şi dacă vorbim de consolidarea empatiei, copiii trebuie să fie în centrul atenţiei.

Revenind la calitatea mea de reprezentant al Asociaţiei umanitare “SOLIDAR”, noi am demarat deja o campanie de colectare fonduri şi bunuri care să fie distribuite în familii nevoiaşe, cu mulţi copii din judeţul Vaslui. Pentru donaţii în bunuri putem fi contactaţi fie direct la biroul nostru din Vaslui, str. Dobrogeanu-Gherea, nr.26, cam. 4 sau 13, fie telefonic la următoarele nr.: 0753342654, 0761130399, 0335402413.
Pentru donaţii în bani punem la dispoziţie conturile asociaţiei:
-în lei IBAN: RO95BTRLRONCRT0225705501
-în euro IBAN: RO45BTRLEURCRT0225705501, deschise la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui, cod SWIFT: BTRLRO22
Orice sumă cât de mică, orice bun contează! Cu puţin de la fiecare putem aduce un strop de bucurie în familii ce cunosc foarte rar bucuria!

În speranţa că aţi înţeles demersul meu, că nu am deranjat pe nimeni, vă dorim Sărbători Fericite şi să nu uitaţi Spiritul Crăciunului: “De Crăciun devii mai bun”!

Cu profundă stimă şi respect,

Ionel Popa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s