Ajută-ți zâmbetul să prindă curaj!

Una din cărțile publicate de ieromonah Hrisostom Filipescu este cea intitulată „Puține lacrimi, multă bucurie!”. Cartea este de o sensibilitate deosebită și tratează omul cu bune și cu rele, permanent capabil de a-și îmbunătăți viața. Fiecare text, fiecare pasaj aduce mângâiere, dă speranță și încurajează.

Unul din texte poartă titlul: „Ajută-ți zâmbetul să prindă curaj!”. Redau câteva pasaje:

„Nu te mai uita pe geam la ce puteai să ai dacă te nășteai în alt an, în alt oraș, în alt neam, în altă casă. Nu e nevoie să fii în pantofii altcuiva pentru a te simți bine în pielea ta. Astăzi nu mai contează ieri, ci cine ești și ce vrei să fii mâine! ”

„Oricât de deteriorată ar fi relaţia ta cu tine însuți sau cu cei din jur, ai nevoie de un moment de prezenţă în care să constaţi unde eşti, fără să judeci. Intru în casa interiorului meu, privesc, observ, notez, fac schimbări, șterg praful, scutur, aerisesc, dau jos pânzele de păianjeni, scot gunoiul de sub preș, îmi asum. Redecorez casa Eu nu Celălalt. Responsabilitatea Reconstrucţiei. Apoi Invitaţie la pace.”

Vă invit să audiați întregul text în clipul ce urmează. Vizionare plăcută!

 

4 comentarii

      1. Este o librărie în Arad care se numește Logos. Acolo am să caut și Jurnalul fericirii scrisă de Monahul de la Rohia, Nicolae Steinhardt. Faci o treabă bună.

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s