S-o ajutăm pe Bia!

Ionel Popa – președintele Asociației „SOLIDAR”

Dragi prieteni, recunoaștem că reputația noastră nu s-a construit pe cazuri medicale. Am intervenit prin organizarea de acțiuni de colectare fonduri însă doar în câteva situații. Asta nu pentru că nu empatizăm cu astfel de cazuri, din contră! Considerăm o mare responsabilitate să-ți asumi un rol într-un asemenea caz când e vorba de viața unui om! Recunoaștem că nu avem suficientă experiență în domeniu medical pentru a consilia astfel de cazuri. Poate în viitor vom acorda o mai mare atenție și ne vom implica mai mult. Am ajuns să ne aplecăm asupra cazului fetiței din localitatea Ruși, comuna Puiești, județul Vaslui, e vorba de Beatrice Ștefania Dumbravă(cunoscută ca Bia pe rețelele de socializare: https://www.facebook.com/Salvati-o-pe-Bia-378728859396789/) pentru că o familie a decis să ajute prin intermediul nostru. E o familie deosebită de o înaltă ținută morală, care înțelegând prin ce trece familia fetiței a decis să ajute. Așa am ajuns ieri la Ruși, un cătun amplasat între Colinele Tutovei, unde găinile încă se mai joacă vara în colbul din drum. Localitatea este oarecum izolată de oraș(32 km până la Bârlad, cel mai apropiat oraș). Terenurile din jur nu sunt prea bune pentru agricultură astfel că mare parte din populație este afectată de sărăcie. Mulți locuitori sunt plecați peste hotare ceea ce complică de multe ori problematica socială a localității. Aici s-a născut Beatrice și problematica socială avea să-i afecteze viața încă de mică. La 1 an și ceva rămâne fără mamă care s-a despărțit de tată, acesta fiind plecat la muncă în Spania.Crescută de bunică(Doamne, ce statui merită bunicile care își cresc nepoții!!! Și sunt așa de multe la noi!), iată că la 7 ani este diagnosticată cu o maladie foarte gravă-Sindromul Hodgkin, o forma de cancer foarte gravă. Diagnosticul este pus la începutul anului 2018 la Iași și de atunci începe calvarul bunicii și bineînțeles al lui Beatrice.

  Cazul ei capătă notorietate cu ajutorul presei. Între timp, cu ajutorul unor oameni  cu suflet mare, fetița a ajuns la o clinică din Turcia care îi dă șanse de salvare dacă urmează un anumit plan de tratamente. Acestea costă bani la care se mai adaugă și costuri de deplasare…..Având în vedere evoluția bolii, viața fetiței ține de ducerea la capăt al tratamentului.acelui plan de tratamente stabilit de medicul ei curant din Turcia Pentru asta e nevoie însă de sprijinul nostru, al tuturor să susținem atât cât putem costurile.

Revenind la ziua de ieri,pentru a identifica locația fetiței, am ținut legătura prin telefon cu mătușa fetiței(poate că povara e prea mare pentru această tânără firavă de 21 de ani care se dedică total  nepoatei). Mi-a ieșit înainte fiindcă mă rătăcisem pe ulițele satului. I-am sesizat cearcănele care contrastează cu vârsta ei și trupul firav. De altfel, cearcăne și lacrimi am sesizat și la bunica fetiței. Am identificat rapid pe Bia înconjurată de prietenii din sat. Toți mă priveau cu o sobrietate apăsătoare….Fetița zâmbea…… Doamne, fă ceva să menții zâmbetul acestei fetițe!

Am încercat o glumă pentru a mă împrieteni cu Bia…. Dulciuri nu-i pot da ceea ce mi-ar fi fost ușor. I-am spus că m-a trimis Moș Crăciun să o întreb ce și-ar dori să-i aducă. Aparent totul e în regulă și totuși, boala evoluează necruțător!

Noi am decis să ne implicăm și vă invităm pe toți cei care empatizați cu acest caz să faceți un pas în față donând orice sumă astfel încât fetița să urmeze tratamentele.

Conturi donatii:

RO02BACX0000001846427000 in lei

RO45BACX0000001846427002 in euro deschis la UniCredit Bank deschise pe numele Anghel Ana-Maria (matusa 0755/402940)

Pay pal: luana_ianuarie16@yahoo.com

În plus, Asociația „SOLIDAR” oferă sprijin firmelor care doresc să facă donații pe bază de contract de sponsorizare sau de donație. Totodată, dacă sunt persoane fizice care doresc să ajute prin intermediul nostru, punem la dispoziție contul:

IBAN: RO84BTRLRONCRT0225705505 în lei,

sau

IBAN: RO45BTRLEURCRT0225705501 în euro

deschise la Banca Transilvania, Sucursala Vaslui, CIF 32379418, Cod SWIFT BTRLRO22                                                                                                                       

Se va preciza: Pentru Bia

„Bunătatea este puntea de legătură dintre sufletul tău şi Dumnezeu.” Teodor Dume

Lasă un comentariu